ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκάλκος στο CNN Greece: «Καταλύτης» για την ανάπτυξη οι κοινοτικοί πόροι

Newsroom

Στην επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece. 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 24ου συνεδρίου της Prodexpo ο ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ τόνισε η επενδυτική βαθμίδα «είναι σημαντική για τους πολίτες και τα νοικοκυριά, αλλά και τις επιχειρήσεις, γιατί θα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, με χαμηλότερα επιτόκια και άρα θα έχουν ενισχυμένη καταναλωτική δύναμη».

Τόνισε επίσης ότι για την ελληνική οικονομία είναι ένα «ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας, “game changer”, που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.»

Ο κ. Σκάλκος αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχιστεί ο δρόμος της δημοσιονομικής προσοχής, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει το Δεκέμβριο ότι θα έρθει η αναβάθμιση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα και από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Εκτελείται το 100% του προγράμματος

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ο κ. Σκάλκος τόνισε ότι πλέον του προγράμματος. «Δεν ήταν πάντα έτσι» υπογράμμισε, ενώ ανέφερε ότι αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος αυτού από τα σχέδια για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Επίσης καταλύτης θα είναι οι πράσινες επενδύσεις, αφού το 27% του νέου ΕΣΠΑ και το 37% του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα δοθούν για πράσινες επενδύσεις. Όπως τόνισε ο κ. Σκάλκος η αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση της επενδυτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ