ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μεσσάρη στο CNN Greece: Ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για πράσινα γραφεία, logistics, φιλοξενία

Ρομίνα Νικηφόρου Ρομίνα Νικηφόρου - CNN Greece

Στους κλάδους του real estate που παρουσιάζουν ενδιαφέρον από πλευράς των θεσμικών αναφέρθηκε η κ. Τερέζα Μεσσάρη  General Manager, CFO/COO της Prodea Investments μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο της Prodexpo 2023, επισημαίνοντας παράλληλα και εκείνους στους οποίους στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι ξένοι επενδυτές.

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον χώρο των θεσμικών επενδυτών φαίνεται να έχουν κλάδοι όπως είναι τα ''πράσινα'' γραφεία, κυρίως επειδή στη χώρα μας δεν υπάρχει αρκετό προϊόν στον γραφειακό χώρο, επίσης τα logistics λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας και βεβαίως το hospitality που είναι ένας κλάδος που μας ενδιαφέρει πολύ και σαν εταιρεία θα θέλαμε να διευρύνουμε την παρουσία μας» επισημαίνει η κ. Μεσσάρη.

«Επιλεκτικά, αρκετοί κοιτάνε και την κατοικία, κυρίως για ακίνητα προς εκμίσθωση ενώ βλέπουμε και αρκετούς ξένους επενδυτές που δείχνουν ενδιαφέρον γι΄ αυτό τον κλάδο ή για μικρά boutique ξενοδοχεία» προσθέτει.

Όπως εξηγεί η κ. Μεσσάρη, στην ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς σίγουρα βοηθά και το γεγονός της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς όπως σημειώνει, «θα δώσει την ευκαιρία και σε ξένους επενδυτές που δεν μπορούσαν να κινηθούν μέσω του ελληνικού Χρηματιστηρίου, πλέον να έρθουν και να επενδύσουν σε νέες εταιρείες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ