ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παραδιάς στο CNN Greece: Ανασφάλεια και υψηλή φορολογία επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Newsroom

Για την πορεία της αγοράς ακινήτων μίλησε στο CNN Greece o πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, τονίζοντας πως η αύξηση στις τιμές ακινήτων και η γενικότερη ανασφάλεια, δεν είναι φαινόμενα που παρατειρούνται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Παραδιάς στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων και επισήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του 24ου συνεδρίου της Prodexpo ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποκάλυψη του υφυπουργού ότι δεν θα επιβάλλει χρονικό όριο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να λάβουμε πολύ αυστηρά μέτρα για τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ενισχύουν το εισόδημά τους και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.

Χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα την παλαιότητα του κτιριακού αποθέματος, με τους ιδιοκτήτες να αποθαρρύνονται από το να γίνουν λόγω του σημαντικού κόστους ανακαίνισης και της υψηλής φορολογίας, με συνέπεια πολλά διαμερίσματα να παραμένουν κενά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ