ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κικίλιας στο CNN Greece: Επενδύουμε στην πρόληψη - Στοίχημα η εξασφάλιση της ανθεκτικότητας

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με φόντο το «στοίχημα» για την εξασφάλιση της ανθεκτικότητας αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

Ο υπουργός στάθηκε στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο στη Βουλή και ψηφίζεται αυτές τις ημέρες, το οποίο εστιάζει στην πρόληψη και επενδύει στρατηγικά στην προετοιμασία των υποδομών, του κόσμου και της πολιτικής προστασίας.

Όπως σημείωσε, με το νέο νομοσχέδιο «επενδύουμε στην πρόληψη και στο πως θα ομογενοποιήσουμε τις διαδικασίες μεταξύ δήμων, περιφερειών, υπουργείων και έκτακτων δομών», ενώ εξήγησε πως στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε στην ομιλία του πως οι εκφάνσεις της κλιματικής κρίσης είναι πολλές και για το λόγο αυτό απαιτείται «ένα νέο πλάνο και ένα νέο πλαίσιο για όλες τις μεγάλες υποδομές στη χώρα», στο οποίο «λέξη κλειδί θα είναι η ανθεκτικότητα» με βάση τα δεδομένα των κρίσεων.

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι θα επενδύει «εμπροσθοβαρώς στην πρόληψη» σε μία στρατηγική δηλαδή που όπως είπε θα φέρνει «την πρόγνωση, την πρόληψη και όλα τα εργαλεία της τεχνολογίας ή των υποδομών προ μια κρίσης, έτσι ώστε να μετριαστούν και να μειωθούν οι επιπτώσεις όταν αυτή θα έρθει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ