ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ταχιάος στο CNN Greece: Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν το τοπίο στην Ελλάδα

Newsroom

Στα μεγάλα έργα που αλλάζουν το τοπίο των υποδομών και των μεταφορών στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών  Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

Όπως σημείωσε πως σε αυτή τη φάση είμαστε σε περίοδο έναρξης μεγαλόπνοων έργων, τα οποία αλλάζουν την εικόνα σε πολλές περιοχές της χώρας, σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Ο κ. Ταχιάος σημείωσε πως πρέπει να διασφαλίσουμε πόρους για συντηρήσεις των υποδομών, κάτι που αφορά στην ασφάλεια του πολίτη, αλλά και στην προστασία του δημοσίου χρήματος από ενδεχόμενες καταστροφές.

Παράλληλα, στάθηκε στη δεύτερη προτεραιότητα του υπουργείου, στην ανάταξη όλων των υποδομών που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός είχε επισημάνει την πεποίθησή του πως όλα τα μεγάλα έργα που προχωρούν αυτήν την περίοδο θα ολοκληρωθούν παρά τις μεγάλες προκλήσεις.

«Έχουμε έλλειμμα προσωπικού. Χρειαζόμαστε μελετητές και δεν έχουμε. Χρειαζόμαστε μηχανικούς και δεν έχουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους τεχνίτες και τους ανειδίκευτους εργάτες. Θα βρούμε λύσεις. Χρειάζονται όμως ρηξικέλευθες λύσεις για να ξεπεράσουμε αυτά προβλήματα», τόνισε, συμπληρώνοντας πως αυτές οι λύσεις θα πρέπει να είναι σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και να έχουν διάρκεια.

«Θέλουμε μόνιμες λύσεις και όχι σπασμωδικές κινήσεις», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο βασική προτεραιότητα είναι η Αττική Οδός που φτάνει στα όρια της, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό στοίχημα και η ολοκλήρωση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ