ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυρανάκης στο CNN Greece: Έρχεται το πρώτο AI chatbot για το ελληνικό δημόσιο

Newsroom

Στις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η διαδικασία της ψηφιοποίησης της ελληνικής οικονομίας και του δημόσιου τομέα, ειδικότερα, αναφέρθηκε υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

Οι τρεις βασικοί στόχοι που έχει θέσει το κυβερνητικό επιτελείο είναι η ψηφιοποίηση στην υγεία, στην δικαιοσύνη και στα ακίνητα, τρεις τομείς «οι οποίοι χρειάζονται στρατηγικές νίκες», όπως επισήμανε.

Παράλληλα, ο υφυπουργός στάθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη, τονίζοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το «πρώτο βήμα» για την αξιοποίηση της, με την έναρξη της λειτουργίας ενός chatbot για το ελληνικό δημόσιο.

«Μιλάμε ουσιαστικά για εξυπηρέτηση πολιτών 24 ώρες το 24ωρο, όλο τον χρόνο και εκτός ωραρίου Δημοσίου, από έναν αλγόριθμο, σε όλες τις γλώσσες και για όλα τα θέματα», κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, με αυτό τον τρόπο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο υφυπουργός σημείωσε πως η ψηφιοποίηση θα βοηθήσει πολύ την οικονομία και την κοινωνία και την δημόσια διοίκηση για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα, ωστόσο απαιτείται πολλή δουλειά, συνεργασία και συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων από άλλα υπουργεία.

Σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι «έχουμε την τόλμη και την πολιτική βούληση να τον εντάξουμε αυτόν τον καινούργιο τομέα στο ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την παρουσίαση της εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης στο gov.gr».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ