ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκλήκας (ΕΛΤΑ) στο CNN Greece: Στόχος να παρέχουμε το πλήρες φάσμα υπηρεσιών

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στο σχέδιο του μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, τις νέες υπηρεσίες και τους στόχους του οργανισμού, αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Σκλήκας, διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το σύνολο των προϋποθέσεων για μία καλύτερη επαφή και καλύτερη εξυπηρέτηση με τον πελάτη -με χαμηλότερο κόστος λειτουργίας- για να μπορούμε να ικανοποιήσουμε την οποιαδήποτε αποστολή προς οποιοδήποτε σημείο παραλαβής. Ταυτόχρονα, εξετάζουμε τα παραδείγματα που υπάρχουν στη διεθνή αγορά ταχυδρομικών υπηρεσιών, βλέποντας ποιο είναι το portfolio των προϊόντων που μπορούμε να αναπτύξουμε» σημείωσε ο κ. Σκλήκας.

«Εξετάζοντας και τις συνέργειες με την ''αδελφή εταιρεία'', ΕΛΤΑ courier θέλουμε να επικαιροποιήσουμε το μοντέλο μας έτσι ώστε να είμαστε ένας πάροχος που να δίνει το πλήρες φάσμα υπηρεσιών: ταχυδρομικών, post, courier και να συνεχίσει να έχει αξιόπιστες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις ο κ. Σκλήκας επεσήμανε πως «το δίκτυο των ΕΛΤΑ, ήδη σήμερα, έχει το 70% του προϊόντος του ως «business to business» και το υπόλοιπο 30% είναι το κομμάτι του retail. Μέσα από τις καινούριες υπηρεσίες και το φάσμα των προϊόντων θέλουμε να αυξήσουμε, να επικαιροποιήσουμε και να εκμορντενίσουμε όλο αυτό το φάσμα υπηρεσιών αλλά και να πάμε σε έναν καινούριο χώρο, στο «business to organization». Αναγνωρίζοντας ότι τα ΕΛΤΑ διατηρούν τη μεγαλύτερη και πιο αναλυτική 'ραχοκοκαλιά'' ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε τρίτες υπηρεσίες, οι οποίες ενδεχομένως θέλουν προσφέρουν υπηρεσίες από σημείο σε σημείο, να «πατήσουν» πάνω σε αυτή τη ραχοκοκαλιά για να μπορέσουν να δώσου υπηρεσίες στους δικούς τους πελάτες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ