ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ζαββός στο CNN Greece: Το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο θα προσθέσει νέα δυναμική στην τροχιά ανάπτυξης

Newsroom

Η δημιουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου, το οποίο θα λειτουργεί υπό το Υπερταμείο, αναμένεται να προσθέσει «μία νέα δυναμική στην τροχιά της μεγάλης ανάπτυξης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση», όπως επεσήμανε ο κ. Γιώργος Ζαββός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit.

Παράλληλα, σημείωσε πως «στέλνουμε κι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στις διεθνείς αγορές, ειδικά μετά την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ότι η Ελλάδα πλέον γίνεται ένας πολύ σημαντικός κόμβος για επενδύσεις».

Ο κ. Ζαββός εξήγησε πως η χώρα μας ακολουθώντας βέλτιστες πρακτικές, με τις επιδόσεις της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, την ανάταξη του Χρηματιστηρίου, με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης, γίνεται ένας από τους πολύ σημαντικούς επενδυτικούς στόχους.

«Είναι κάτι το οποίο χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις μεγάλες προκλήσεις των μεταβάσεων: κλιματική κρίση, πράσινη μετάβαση, ενεργειακή μετάβαση» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ