ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τροκούδη (Υπερταμείο) στο CNN Greece: Κρίσιμος ο ρόλος του ESG για τον μετασχηματισμό

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Στον ρόλο του ESG για τον μετασχηματισμό των δημοσίων εταιρειών που έχει το Υπερταμείο στο χαρτοφυλάκιο του, αναφέρθηκε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας Growthfund, κ. Ανθή Τροκούδη, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit.

Όπως επισήμανε, «η κάθε εταιρεία έχει το δικό της πλάνο προκειμένου να βελτιωθεί, είτε στη διακυβέρνηση, είτε στο κομμάτι των ανθρώπων της, είτε στον τομέα του περιβάλλοντος» και τόνισε πως πλέον υπάρχει η δυνατότητα αξιολόγησης πρακτικών αποτελεσμάτων «καθώς είμαστε ήδη στον δεύτερο χρόνο υλοποίησης».

Παράλληλα, η κ. Τροκούδη αναφέρθηκε στις δράσεις που προωθεί το Υπερταμείο στο πλαίσιο της σύμπραξης μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε προγράμματα παρέμβασης, είναι για ΑμεΑ, είτε άλλες κοινωνικές ομάδες και να προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε σε μεγάλη κλίμακα» σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, η κ. Τροκούδη στάθηκε στον επενδυτικό κλάδο, σημειώνοντας πως το Υπερταμείο δημιουργεί ESG κριτήρια για τους διαγωνισμούς, τους οποίους βγάζουμε με διαφάνεια προς τα έξω, ώστε όταν ένα asset περάσει σε ‘χέρια’ επενδυτή, να μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα τηρεί τα κριτήρια βιωσιμότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ