ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Λυμπεροπούλου στο CNN Greece: Η ΕΑΤΕ είναι επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Στις δράσεις της ΕΑΤΕ και στη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα, με κατεύθυνση την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) κ. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

«Η ΕΑΤΕ είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λυμπεροπούλου και σημείωσε πως αυτό που προσπαθεί να κάνει η ΕΑΤΕ είναι να «διοχετεύσει τα δημόσια χρήματα στην ελληνική αγορά», προσελκύοντας ταυτόχρονα και ιδιωτικά κεφάλαια.

Ενώ τόνισε πως προκειμένου αυτή η σύμπραξη να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα, θα πρέπει καταρχήν οι ίδιοι οι δημόσιοι φορείς να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Νωρίτερα, κατά την τοποθέτηση της σε πάνελ του συνεδρίου με θέμα «Χρηματοδοτώντας την Οικονομία», η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΑΤΕ, χαρακτήρισε την αναπτυξιακή τράπεζα ως το εθνικό ταμείο των ταμείων, το οποίο διαχειρίζεται πόρους από το ΠΔΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης επενδύοντας σε funds, για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, τη διαχείριση των funds με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τις επενδύσεις στη χώρα.

Όπως επισήμανε, σήμερα, η ΕΑΤΕ διαχειρίζεται 2,1 δισ. ευρώ (1,5 δισ. ευρώ από το ΠΔΕ και το υπόλοιπο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης). Έχει συμμετοχή σε 22 funds στην ελληνική αγορά, που προσελκύουν άνω του 1,3 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και σε ευρωπαϊκά funds που εντάσσουν την Ελλάδα στις επενδυτικές προοπτικές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ