ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Θεοδούλου (Υπερταμείο) στο CNN Greece: Η εταιρική διακυβέρνηση υπέρ του δημόσιου συμφέροντος

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Στον ρόλο της εταιρικής διακυβέρνησης για την επίτευξη της ανάπτυξης αναφέρθηκε η Public Reforms Advisor Growthfund, κ. Ναταλία Θεοδούλου, μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

«Μία από τις προκλήσεις που είχε το Υπερταμείο ήταν πώς θα συνδυάσουμε τον ρόλο του δημοσίου συμφέροντος που υπηρετούν οι εταιρείες μας, με τα σύγχρονα εργαλεία της εταιρικής διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με την κ. Θεοδούλου προς αυτή την κατεύθυνση το Υπερταμείο έχει θεσπίσει διαδικασίες για την διαφάνεια, την λογοδοσία, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα, μεταξύ άλλων, με αποτέλεσμα η κάθε εταιρεία να προχωράει ανάλογα με την ωριμότητα και τον ρυθμό της.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου η κ. Θεοδούλου αναφέρθηκε στη σημασία της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης και παρουσίασε πρωτοβουλίες, όπως η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αλλά και η ενεργή συμμετοχή του Υπερταμείου στο Ελληνικό Συμβούλιο Εταιρικής Διακυβέρνησης.

«Οι επόμενες κινήσεις έχουν να κάνουν με την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπερταμείου, στο οποίο οι αρχές εταιρικής διακυβέρνησης για εμάς και τις θυγατρικές μας είναι από τους κύριους πυλώνες», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ