ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Δερδεμέζης (Υπερταμείο) στο CNN Greece: Διττός ο ρόλος του Υπερταμείου

Newsroom

Στον ρόλο του Υπερταμείου, ο οποίος όπως εκτίμησε θα παραμείνει διττός, μετά και τη δημιουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του 1ο Growthfund Summit.

«Το Υπερταμείο καλείται να ασκήσει έναν πιο ενεργό επενδυτικό ρόλο, να συμβάλλει με αρκετά διαθέσιμα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να επενδύσει σε τομείς οι οποίοι έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να φέρουν προστιθέμενη αξία την επόμενη περίοδο» σημείωσε ο κ. Δερδεμέζης.

«Ο ρόλος του Υπερταμείου θεωρώ ότι θα παραμείνει διττός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Υπερταμείο έχει στο χαρτοφυλάκιό του, πολύ σημαντικές εταιρείες οι οποίες αφορούν την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και φορολογούμενου. Αυτές οι εταιρείες πρέπει να μετασχηματιστούν, να βελτιωθούν περαιτέρω, όσον αφορά στα οικονομικά τους αποτελέσματα αλλά και τα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχουν στους Έλληνες πολίτες. Μαζί με αυτή την αποστολή, το Υπερταμείο επιπλέον καλείται να λειτουργήσει και ως ένας ενεργός επενδυτής και να συμβάλλει στην ενίσχυση της δημιουργίας αξίας, μέσω επενδυτικών πολιτικών» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ