ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ) στο CNN Greece: Οι «πράσινες» επενδύσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς

Ρομίνα Νικηφόρου Ρομίνα Νικηφόρου - CNN Greece

Στις «πράσινες» επενδύσεις που σχεδιάζονται για τα μέσα σταθερής τροχιάς αλλά και στην αναβάθμιση υπηρεσιών για τους επιβάτες, αναφέρθηκε ο κ. Θανάσης Κοτταράς, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ μιλώντας στο CNN Greece, στο περιθώριο του 1ου Growthfund Summit που διοργάνωσε το Υπερταμείο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοτταράς, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός που αφορά στην μετατροπή της ενέργειας από την επιβράδυνση των συρμών του μετρό, σε ηλεκτρική. «Μάλλον το 2025 θα μπορούμε να έχουμε το έργο, το οποίο θα μας δώσει μία μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά περίπου 14%-15%» εξήγησε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατασκευή φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ιδίας ενέργειας και στη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με το Πράσινο Ταμείο, για το τραμ. Ο κ. Κοτταράς επεσήμανε ενδεικτικά πως καλύπτοντας τη στέγη στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό «θα μπορούμε να καλύψουμε το 70% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε σήμερα στο αμαξοστάσιο». Συμπλήρωσε ακόμη πως «σχεδιάζουμε να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα κτίρια μας» και παράλληλα την μετατροπή του φωτισμού σε led στα σταθμούς για εξοικονόμηση ενέργειας.

O κ. Κοττάρας ανέφερε πως στο 11μηνο του 2023 παρατηρείται μία αύξηση 20% των επιβατών που χρησιμοποιούν το δίκτυο των γραμμών του μετρό και επιδίωξη της ΣΤΑΣΥ είναι να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η υπηρεσία που παρέχεται στους επιβάτες. Αναφέρθηκε τέλος στις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να αναβαθμιστεί η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στα μέσα μεταφοράς. Όπως για παράδειγμα με την τοποθέτηση σήμανσης στον σταθμό στο Μοναστηράκι, κάτι που αναμένεται μα επεκταθεί και σε άλλους σταθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ