ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μήτση (Goody’s Everest) στο CNN Greece: Πώς το ESG φτάνει στην κοινωνία

Newsroom

Στις στρατηγικές ESG που υλοποιούν οι οργανισμοί και εταιρείες και πώς «φτάνουν» τελικά συνολικά στην κοινωνία αναφέρθηκε κ. Ρηνέτα Μήτση, Corporate Affairs & Communication Director, Goody’s Everest Group of companies μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του στο περιθώριο του του 1ου Growthfund Summit του Υπερταμείου.

«Ουσιαστικά το ESG είναι ένα πλαίσιο το οποίο ορίζει τον τρόπο που ένας οργανισμός επικοινωνεί με όλα του τα περιβάλλοντα: το ανθρώπινο, το φυσικό και το θεσμικό. Αυτό από μόνο του είναι λίγο δυσνόητο, όμως πίσω του έχει μία στρατηγική την οποία υπηρετεί, τη στρατηγική της βιωσιμότητας» σημείωσε η κ. Μήτση εξηγώντας ότι μέσω των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και με βάση την κοινή λογική, «μπορούμε να ''περάσουμε'' τη δύσκολη γλώσσα του ESG και να απευθυνθούμε τόσο μέσα όσο και έξω από τις εταιρείες».

«Το ESG eίναι ένα πλαίσιο το οποίο χρησιμεύει ώστε να αξιολογούν οι τράπεζες, οι πιθανοί επενδυτές τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία χειρίζεται όλο αυτό το σύμπαν αλλά η στρατηγική και οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και πώς στήνουμε τις δράσεις μας ώστε να καλύπτουμε τα ζητούμενα τους, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνούμε πιο εύκολα με τους ανθρώπους» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ