ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παπαθανάσης στο CNN Greece: Θα πετύχουμε τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιτύχει όλα τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, απορροφώντας το σύνολο των πόρων που αναλογούν στη χώρα μας εκφράζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

 

Μιλώντας στο CNN Greece, ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μια πιθανή παράταση και πως στόχος είναι να έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι μέχρι τα μέσα του 2026.

Αντίστοιχα, τονίζει πως τα προγράμματα του ΕΣΠΑ έχουν μεγάλη ελκυστικότητα και πως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις δύο δράσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Προαναγγέλλει πάντως ότι θα υπάρξουν και μια σειρά από νέα προγράμματα, καθώς το νέο ΕΣΠΑ κατ΄ουσίαν τώρα ξεκινά.

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης κάνει ειδική μνεία στον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα των κονδυλίων αυτών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρήματα αυτά θα ωφελήσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Μάλιστα, τονίζει πως η μείωση της ανεργίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, καθώς, όσο υπάρχει ζήτηση για εργαζόμενους, τόσο αυξάνεται και ο μισθός.

Τέλος, αναφέρει πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στους δημοσιονομικούς στόχους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις εξωγενείς προκλήσεις, μεταξύ των οποίων και αυτών της κλιματικής κρίσης. Για το σκοπό αυτό μάλιστα έχει δημιουργήσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο, προκειμένου να κατευθύνει τους απαραίτητους πόρους, όπου αυτοί χρειαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ