Γρηγόρης Στεργιούλης (Ελληνικά Πετρέλαια): Αφήστε σε εμάς την ενέργεια!
BUSINESS

Γρηγόρης Στεργιούλης (Ελληνικά Πετρέλαια): Αφήστε σε εμάς την ενέργεια!

Με την κάμερα του CNN Greece βρεθήκαμε στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Εκεί συνομιλήσαμε με τον CEO του μεγαλύτερου ομίλου στη χώρα μας, τον κ. Γρηγόρη Στεργιούλη. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ισχυρότερης εταιρείας της Ελλάδας, μίλησε για όλα. Για τον ενεργειακό μετασχηματισμό των Ελληνικών Πετρελαίων, για το ιστορικό ρεκόρ παραγωγής που πέτυχε ο Όμιλος το 2017, για τους δύσκολους μήνες που πέρασαν τα ΕΛΠΕ λόγω capital controls, για το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου στον Ασπρόπυργο, αλλά και για τη μεγάλη πρόκληση των υδρογονανθράκων. Ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων αδιαμφισβήτητα αποτελεί τη ναυαρχίδα της ενεργειακής ανασυγκρότησης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα είναι και η ισχυρότερη εταιρεία της ευρύτερης περιοχής σε όλα τα ενεργειακά προϊόντα, όπως είναι το φυσικό αέριο, ο ηλεκτρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές και φυσικά, τα υγρά καύσιμα.

Ο Γρηγόρης Στεργιούλης είναι Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Houldsworth School of Applied Sciences του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαθέτει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και έχει εργαστεί σε εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 1984 εργάζεται στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια σε διευθυντικές θέσεις σε διαφορετικούς τομείς. Συμμετείχε στην ομάδα αναβάθμισης του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου κατά την περίοδο 1984-1987, ανέλαβε διάφορες θέσεις σε μελετητικές και παραγωγικές δραστηριότητες, με εξειδίκευση σε συστήματα ελέγχου και αριστοποίηση της παραγωγής και κατά το διάστημα 2008-2014 ανέλαβε Συντονιστής του Έργου αναβάθμισης του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας. Τον Μάιο του 2015 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ.