Αλέξανδρος Μάνος: Βλέπουμε ανάπτυξη στο χώρο των λύσεων για επιχειρήσεις
BUSINESS

Αλέξανδρος Μάνος: Βλέπουμε ανάπτυξη στο χώρο των λύσεων για επιχειρήσεις

Με ισχυρή παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό τα τελευταία 25 χρόνια, η Intrasoft International θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ελληνική πολυεθνική στο χώρο της πληροφορικής και των ψηφιακών τεχνολογιών. Ο όμιλος, όπως εξηγεί στη συνέντευξη του στο CNN Greece, o διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Μάνος, απασχολεί περίπου 1800 άτομα, εκ των οποίων τα 800 στην Ελλάδα με πολύ ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Η Intrasoft International είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής λύσεων πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει παρουσία τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή, ενώ έργα έχουν γίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ασία αλλά και στην Αυστραλία. Οι άνθρωποι αλλά και η τεχνογνωσία αποτελούν τα ισχυρά ατού της εταιρείας, όπως σημειώνει ο κ. Μάνος, προσθέτοντας ότι πλέον ασχολούνται με νέους τομείς όπως είναι οι πιο εξειδικευμένες μορφές των analytics, το blockchain αλλά και το Internet of Things.

Ο κ. Μάνος έχει πάνω από 15 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής. Από τον Ιανουάριο του 2015, κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Intrasoft International. O κ. Μάνος κατέχει πτυχίο B.Sc. in Electrical Engineering & πτυχίο BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology. Είναι μέλος σε επιστημονικές, μηχανολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum.

Με ισχυρή παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό τα τελευταία 25 χρόνια, η Intrasoft International θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ελληνική πολυεθνική στο χώρο της πληροφορικής και των ψηφιακών τεχνολογιών.
Ο όμιλος, όπως εξηγεί στη συνέντευξη του στο CNN Greece, o διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Μάνος, απασχολεί περίπου 1800 άτομα, εκ των οποίων τα 800 στην Ελλάδα με πολύ ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η Intrasoft International είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής λύσεων πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει παρουσία τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή, ενώ έργα έχουν γίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ασία αλλά και στην Αυστραλία.
Οι άνθρωποι αλλά και η τεχνογνωσία αποτελούν τα ισχυρά ατού της εταιρείας, όπως σημειώνει ο κ. Μάνος, προσθέτοντας ότι πλέον ασχολούνται με νέους τομείς όπως είναι οι πιο εξειδικευμένες μορφές των analytics, το blockchain αλλά και το Internet of Things.Ο κ. Μάνος έχει πάνω από 15 έτη εμπειρίας ως επικεφαλής εταιρειών σε διεθνές επίπεδο με έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογιών αιχμής. Από τον Ιανουάριο του 2015, κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Intrasoft International. O κ. Μάνος κατέχει πτυχίο B.Sc. in Electrical Engineering & πτυχίο BA in Business Economics από το Πανεπιστήμιο Brown, και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc. in Electrical Engineering & Computer Science από το Massachusetts Institute of Technology. Είναι μέλος σε επιστημονικές, μηχανολογικές και οικονομικές ενώσεις και alumni του YGL του World Economic Forum.