Στέργιος Σούρλης (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ): Όλυμπος-Ροδόπη-Τυράς «γράφουν» ιστορία!
BUSINESS

Στέργιος Σούρλης (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ): Όλυμπος-Ροδόπη-Τυράς «γράφουν» ιστορία!

Η εταιρεία «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» ως όνομα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ευρύ κοινό, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αφού τα προϊόντα της μπαίνουν καθημερινά σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μιλά στο CNN Greece, για τα τρία εμπορικά σήματα, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΔΟΠΗ και ΤΥΡΑΣ, αλλά και για το τρίπτυχο της επιτυχίας τους.

Η εταιρεία «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» ως όνομα στο ευρύ κοινό δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αφού τα προϊόντα της μπαίνουν καθημερινά σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μιλά στο CNN Greece, για τα τρία εμπορικά σήματα, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΔΟΠΗ και ΤΥΡΑΣ, αλλά και για το τρίπτυχο της επιτυχίας τους. ΟΛΥΜΠΟΣ, ΡΟΔΟΠΗ και ΤΥΡΑΣ. Αυτά τα τρία πασίγνωστα σήματα στον χώρο των γαλακτοκομικών και των χυμών βρίσκονται κάτω από τη «σκέπη» του σήματος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ».

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.» αποτελεί έναν μεγάλο και ισχυρό Όμιλο, που όμως δεν παύει να είναι μία οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς, η οποία αναπτύσσεται δυναμικά στον χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 42 χώρες του εξωτερικού. Στην «κορυφή» της εταιρείας βρίσκεται η «Όλυμπος», η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2015 απορρόφησε την «Ροδόπη» για να δημιουργηθούν τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία».

Τον Οκτώβριο του 2016, από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. απορροφήθηκε και η μητρική «ΤΥΡΑΣ». Ο αναπληρωτής CEO του Ομίλου, Στέργιος Σούρλης, μιλά στο CNN Greece για την ιστορία της επιχείρησης, για τους μεγάλους τζίρους που καταγράφει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αλλά και για το επιχειρησιακό σχέδιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε».

Η εξωστρέφεια, η καινοτομία και οι επενδύσεις αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας του Ομίλου, καθώς όχι μόνο αντιμετωπίζει αποφασιστικά την κρίση, αλλά παρουσιάζει και συνεχώς νέα προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.» ανήκουν οι παραγωγικές μονάδες Tyrbul στην Βουλγαρία και S.C. Fabrica De Lapte Brasov στην Ρουμανία καθώς και εμπορικές σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και ΗΠΑ.