UniSystems: η εταιρεία πληροφορικής που κατακτά και την Ευρώπη
BUSINESS

UniSystems: η εταιρεία πληροφορικής που κατακτά και την Ευρώπη

Με έτος ίδρυσης το 1964, η UniSystems είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα και όπως εξηγεί στην κάμερα του CNN Greece ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Λουμάκης, αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους ολοκληρωτές συστημάτων (system integrators) στη χώρα, ενώ πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της και εκτός αυτής

Με έτος ίδρυσης το 1964, η UniSystems είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα και όπως εξηγεί στην κάμερα του CNN Greece ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Λουμάκης, αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους ολοκληρωτές συστημάτων (system integrators) στη χώρα, ενώ πλέον έχει ανοίξει τα φτερά της και εκτός αυτής.

Η UniSystems δραστηριοποιείται στο χώρο των έργων πληροφορικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα με τον κ. Λουμάκη να αναφέρει ότι η εταιρεία, μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί σε μεγάλα έργα όπως είναι το TaxisNet, ενώ στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται μεγάλοι οργανισμοί από κλάδους όπως είναι αυτός των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον κ. Λουμάκη, η ελληνική αγορά πληροφορικής παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης καθώς οι πιο δυναμικές εγχώριες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να επενδύουν στις ψηφιακές τεχνολογίες προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Η οικονομική κρίση ώθησε την UniSystems να επενδύσει στο εξωτερικό και αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει αρκετά δυναμική παρουσία κυρίως στην Ευρώπη και είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από το 40% των εσόδων της προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

Η εταιρεία υλοποιεί ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω διεθνή επέκταση με τον άμεσο στόχο το 50% των εσόδων της να προέρχεται από το εξωτερικό, όπως τονίζει ο επικεφαλής της UniSystems.