ΧΡΗΜΑ

Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας

Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας
unsplash

Μέχρι το τέλος του έτους θα διατηρηθεί ο υπερμειωμένος ΦΠΑ 6% σε κρίσιμα αγαθά όπως όπως μάσκες προστασίας, γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα απολύμανσης, αντισηπτικά μαντηλάκια.

Για ακόμα ένα εξάμηνο θα ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6% σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης καθώς σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η παράταση της ισχύος έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%:

  1. Αγαθών που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.
  2. Ορισμένων ιατρικών υλικών αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι η «κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ