ΧΡΗΜΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Για ποιους προορισμούς αυξάνονται οι τιμές

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Για ποιους προορισμούς αυξάνονται οι τιμές
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με νέες αυξήσεις που φτάνουν έως και το 8% αγοράζουν από την 1η Ιουλίου τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για διάφορους προορισμούς της χώρας, οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για το καλοκαίρι.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανατίμηση σε διάστημα λίγων μηνών καθώς είχαν προηγηθεί μία τον Απρίλιο και μία δεύτερη στα μέσα Ιουνίου, οι οποίες αποδίδονται κατά κύριο λόγο στο ράλι ανόδου των τιμών των καυσίμων που έχει εκτοξεύσει τις λειτουργικές δαπάνες των πλοίων.

Με τις τιμές των καυσίμων μάλιστα να συνεχίζουν να αποτελούν απρόβλεπτο παράγοντα, στελέχη της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανατιμήσεις και σε άλλους προορισμούς το επόμενο διάστημα.

Οι αυξήσεις από Ιούνιο σε Ιούλιο

Ανάμεσα σε εκείνους στους οποίους έχουν αυξηθεί οι τιμές από τον Ιούνιο στον Ιούλιο βρίσκονται και νησιά που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα από το λιμάνι του Πειραιά προς την Πάρο, η τιμή του απλού εισιτηρίου από 46,50 ευρώ τον Ιούνιο αυξήθηκε στα 50 ευρώ τον Ιούλιο.

Για τη Νάξο αντίστοιχα το εισιτήριο από 48 ευρώ αυξήθηκε στα 52,50 ευρώ ενώ για την Ίο καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 8%, από 50 ευρώ στα 54 ευρώ.

Σε πιο μακρινά νησιά όπως η Ρόδος, το απλό εισιτήριο κοστίζει πλέον 91 ευρώ από 86,5 ευρώ τον Ιούνιο ενώ στην Πάτμο 55 ευρώ από τα 52,50 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ του CNN Greece για τις φετινές διακοπές των Ελλήνων, με βάση τις τιμές του Ιουνίου ήδη το κόστος των μετακινήσεων εμφανιζόταν να είναι έως και τριπλάσιο σε σχέση με τα έξοδα που χρειάζονται για τη διαμονή των ταξιδιωτών στο νησί που θα επισκεφθούν.

Μετά και τις νέες ανατιμήσεις πλέον, όσοι δεν έχουν κλείσει εγκαίρως τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, θα αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αυξημένο κόστος για τις διακοπές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ