Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έρχεται διάταξη κατά της αισχροκέρδειας
Ανανεώθηκε:
Για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο «καπέλου» στις τιμές κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήδη παρακολουθούν τις τιμές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη διάταξη περί αισχροκέρδειας και οι τιμές των ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών του προγράμματος αντικατάστασης. Δηλαδή, όπως ισχύει για τα πρατήρια υγρών καυσίμων και για τα σουπερμάρκετ.
Το υπουργείο παρακολουθεί την αγορά λεπτομερώς και δεν αποκλείεται, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, να φέρει προς ψήφιση διάταξη που θα αφορά στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.
Θα επιβληθεί όριο στο περιθώριο κέρδους, το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα και σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση διαπιστωθεί ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, θα της επιβάλλεται πρόστιμο και δεν θα μπορεί να λάβει την επιδότηση.
Κραν Μοντανά: 34 από τα 40 θύματα πέθαναν παγιδευμένα σε στενή σκάλα - Δεν άντεξε το βάρος
14:15
Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: «Δεν έχει δουλειά υπουργός να παρεμβαίνει σε κοινοβουλευτικό διάλογο»
14:04
Τροχαίο στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη λεωφόρο Κύμης
13:58
Άνοιξαν τα χιονοδρομικά κέντρα για σκι - Ποια παραμένουν κλειστά
13:48