ΧΡΗΜΑ

Power Pass: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα – Στόχος να πιστωθεί όλο το ποσό

Power Pass: Πότε θα καταβληθεί το επίδομα – Στόχος να πιστωθεί όλο το ποσό
H επιστροφή χρημάτων θα γίνει σταδιακά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας Pixabay

Νέες πληροφορίες για το επίδομα Power Pass, που αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων τις επόμενες ημέρες, έδωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η επιστροφή χρημάτων θα γίνει σταδιακά αλλά στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον εκάστοτε δικαιούχο.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού.

Παράλληλα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει «κλείσει» η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στις τέσσερις παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο και να μην ξεμείνει η χώρα μας από το φυσικό αέριο.

• Αυξάνεται η λειτουργία λιγνιτικών εργοστασίων
• Λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με ντιζελ εφόσον χρειαστεί
• Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
• Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας

«Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας δήλωσε ότι ΡΑΕ θα ολοκληρώσει τους λεπτομερειακούς ελέγχους και πολύ σύντομα θα δοθούν τα νούμερα.

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα ανακτήσει των 90% των υπερκερδών από την παραγωγή. Θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ