ΧΡΗΜΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Ικανοποίηση για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

ΓΣΕΒΕΕ: Ικανοποίηση για την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Πάγια θέση της ΓΣΕΒΕΕ ήταν από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου η κατάργησή του. INTIME

Την ικανοποίησή της για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται αυτές τις ημέρες  στη Βουλή, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας.

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή πλέον ισχύουν μόνο οι δύο εκπτωτικές περίοδοι, οι χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και οι θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Παράλληλα οι προσφορές ορισμένης ποσότητας ή ορισμένης κατηγορίας προϊόντων μπορούν να πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αποτέλεσε ένα αίτημα του συνόλου των μικρών επιχειρήσεων του εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκαν το 2013 είχε καταθέσει τις απόψεις της και είχε επισημάνει ότι πρόκειται για έναν παρωχημένο θεσμό ο οποίος δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν προσφέρει κανένα όφελος στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ ο μέχρι σήμερα άλλωστε απολογισμός τους απέδειξε τη μηδενική απόδοση στα ταμεία των επιχειρήσεων εξηγώντας ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο δεν βοήθησαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με τα επίπεδα των πωλήσεων τους αλλά έθεσαν σε αμφισβήτηση ακόμα και τον ίδιο το θεσμό των εκπτώσεων.

Πάγια θέση της ΓΣΕΒΕΕ ήταν από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου η κατάργησή του, θέση που τεκμηρίωσε με τα στοιχεία ερευνών της αναφορικά με το οικονομικό αποτύπωμα που άφησαν, όπως επισημαίνεται.

«Έστω και μετά από τόσα χρόνια εισακούστηκε η γνώμη του εμπορικού κόσμου της χώρας» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ