ΧΡΗΜΑ

Χατζηδάκης: Στις 30.000 οι εκκρεμείς συντάξεις - Τι είπε για κατώτατο μισθό

Χατζηδάκης: Στις 30.000 οι εκκρεμείς συντάξεις - Τι είπε για κατώτατο μισθό
Από τον Ιανουάριο ξεκινάει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης για τον κατώτατο μισθό ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Τον Ιανουάριο του 2023 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού, δήλωσε o υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις αρχές του Ιανουαρίου θα υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΕΠΕ και στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση θα ανακοινωθεί το ποσό της αύξησης. Πρόκειται για μία διαδικασία που θα διαρκέσει 3-4 μήνες.

Αναφορικά με την οικονομική στήριξη στους πολίτες, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ευτυχής για ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να δώσει. «Πρέπει όμως να κάνει σωστή διαχείριση.Τα ''δώστα όλα'' τα ζήσαμε τα πληρώσαμε και προφανώς δεν είμαστε αυτής της σχολής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις συντάξεις ανέφερε ότι θα ξεπαγώσουν για όλους μετά από μια 12ετία, ενώ υπενθύμισε ότι από 1 Ιανουαρίου του 2023 καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης που έχει σημαντικό κόστος όπως είπε για τον προϋπολογισμό.

Με τις εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται συνολικά σε 30.000(πέρα των διεθνών) και θα τύχουν άμεσης αντιμετώπισης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα γεγονότα στον Έβρο ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με εκπλήσσει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο. Και για ΣΥΡΙΖΑ με εκπλήσσει. Ειδικά για αυτό το θέμα δεν περίμενα να φτάσουν μέχρι εκεί. Ήταν άστοχες και επιπόλαιες τοποθετήσεις. Την ώρα που η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό θα έπρεπε όλοι να είμαστε απέναντι», δήλωσε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ