ΧΡΗΜΑ

Έρχεται παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την τιμή των καυσόξυλων και του πέλετ

Έρχεται παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την τιμή των καυσόξυλων και του πέλετ
ΙΝΤΙΜΕ

Σε παρέμβαση για τις τιμές των καυσόξυλων και του πέλετ αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, «έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ. Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς. «Θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους επαγγελματίες οι παραγγελίες φέτος είναι αυξημένες και γίνονται αρκετά νωρίτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές λόγω της ανησυχίας που υπάρχει από τους καταναλωτές για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Σε ό,τι αφορά τις τιμές σημειώνουν πως είναι αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι καθώς έχουν ανέβει τόσο από τους παραγωγούς όσο και από τους υλοτόμους στην Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές χώρες.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ