Φοιτητικό επίδομα: Αύξηση κατά 50% - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει
Αύξηση κατά 50% του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, και στα 2.000 ευρώ για τους φοιτητές που συγκατοικούν, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Δικαιούχοι θα είναι 50.000 φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ ενώ ο προϋπολογισμός είναι 75 εκατ. ευρώ.
Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά και οι πρώτοι ωφελούμενοι θα είναι οι φοιτητές και οι σπουδαστές ΙΕΚ του έτους 2021 – 2022.
Ήδη από αυτό το φθινόπωρο κατά το οποίο θα καταβληθεί το φοιτητικό επίδομα για την περσινή χρονιά θα είναι αυξημένο κατά 50%, εξήγησε η υπουργός.

Παράλληλα, ενισχύονται κατά 8.150 οι θέσεις σε πέντε σύγχρονες φοιτητικές εστίες στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής.
Οι χώροι έχουν ήδη καθοριστεί και τα έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ.

SPONSORED
Πώς η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ κάνει... πολύτεκνο τον Τζέι Ντι Βανς
22:33
Ιταλία: Παράταση έως τις 3 Ιουλίου στη μείωση των φόρων στα καύσιμα
22:21
«Bangaranga»: Η διάγνωση της Ντάρα με ΔΕΠΥ και οι φορές που σκέφτηκε να αποχωρήσει από τη Eurovision
22:10
«Οι ΗΠΑ θα συνηθίσουν τον πόνο, δεν θα δείχνουμε αυτοσυγκράτηση» προειδοποιεί Ιρανός βουλευτής
21:59