ΧΡΗΜΑ

Τουρισμός για Όλους: Κληρώνει για τους 75.000 νέους δικαιούχους χειμερινών διακοπών

Τουρισμός για Όλους: Κληρώνει για τους 75.000 νέους δικαιούχους χειμερινών διακοπών
Οι οριστικοί πίνακες για τους νέους δικαιούχους χειμερινών διακοπών θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες Pixabay

Το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της πρώτης φάσης για την ανάδειξη νέων δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» για διακοπές και τον χειμώνα με voucher 150 ευρώ.

Στην κλήρωση θα συμμετέχουν όσοι πολίτες είχαν υποβάλλει έγκυρη αίτηση συμμετοχής τον περασμένο Ιούλιο, και δεν είχαν κληρωθεί.

Οι πρώτοι 75.000 νέοι δικαιούχοι θα προστεθούν στους 200.000 που είχαν ήδη αναδειχθεί στην κλήρωση του Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει νέα κλήρωση για την ανάδειξη ακόμη 125.000 δικαιούχων, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τις 400.000.

Οι οριστικοί πίνακες για τους νέους δικαιούχους θα αναρτηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν, όπως και στην προηγούμενη κλήρωση, μέσω της εφαρμογής https://vouchers.gov.gr/tourism4all, αλλά και μέσω μηνύματος SMS και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 Euro (200 Euro για ΑΜΕΑ) μέσω ψηφιακής κάρτας. Για πρώτη φορά, η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε κάθε ξενοδοχείο και κατάλυμα της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, καλύπτοντας το σύνολο της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Τα προγράμματα «Τουρισμός για Όλους» και «Κοινωνικός Τουρισμός» θα ισχύουν μέχρι και το 2025.

Αμέσως μετά την κλήρωση των voucher οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εντός 3-4 ημερών είτε με sms είτε με mail, και μόλις πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους».

Από μέρους του υπουργείου Τουρισμού επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την έμπρακτη ενίσχυση της δυνατότητας διακοπών για ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας».

«Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους, ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

«Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα, θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2023», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ