ΧΡΗΜΑ

Σε υψηλά επίπεδα 57 μηνών η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου

Σε υψηλά επίπεδα 57 μηνών η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου
Το spread διαμορφώνεται στις 255 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 4,67%. INTIME

Σε υψηλά επίπεδα 57 μηνών ανήλθε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς η EKT  συνεχίζει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Το spread διαμορφώνεται στις 255 μονάδες βάσης, με το δεκαετές ελληνικό ομόλογο να σημειώνει σήμερα απόδοση 4,67%. Το πενταετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 3,8% και το 15ετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,61%.

Η άνοδος του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου θέτει προσκόμματα στο πρόγραμμα δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου για το 2022.

Η Ελλάδα θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι οι αγορές να αξιολογήσουν τη νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ, η οποία δεν αποκλείεται να είναι πιο επιθετική.

Ρόλο θα παίξουν και τα νέα μηνύματα για την ελληνική οικονομία από τους οίκους αξιολόγησης έπειτα από την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία (Moody’s και DBRS στις 16 Σεπτεμβρίου).

Σε κάποιο βαθμό η προσοχή θα είναι στρεαμμένη και στις ιταλικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου, που κάποιοι θεωρούν τεστ για την αγορά ομολόγων της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, έχει ήδη καλυφθεί σχεδόν το 70% τού στόχου των 10 δισ. ευρώ όσον αφορά το σύνολο των δανειακών αναγκών του 2022, τα ταμειακά διαθέσιμα διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα (κοντά στα 39 δισ. ευρώ), αναμένεται να εισρεύσουν 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE και 750 εκατ. ευρώ από τη δόση SMPs έως το τέλος του χρόνου, ενώ η πορεία των εσόδων παραμένει καλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ