ΧΡΗΜΑ

North Evia - Samos Pass: Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα τα vouchers 150 και 300 ευρώ

North Evia - Samos Pass: Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα τα vouchers 150 και 300 ευρώ
Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία φάση του προγράμματος, κατά την οποία διατέθηκαν 2.679 κάρτες για τη Βόρεια Εύβοια και 1.170 για τη Σάμο

Εξαντλήθηκαν μέσα σε περίπου 20 με 25 λεπτά τα vouchers 150 και 300 ευρώ του προγράμματος North Evia - Samos Pass. 

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, «ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις έκδοσης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την 4η Φάση (Οκτώβριος 2022)» για διακοπές στην Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο κατά τον μήνα Οκτώβριο, «λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των διαθέσιμων καρτών».

Όπως έχει γίνει γνωστό πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία φάση του προγράμματος, κατά την οποία διατέθηκαν 2.679 κάρτες για τη Βόρεια Εύβοια και 1.170 για τη Σάμο.

«Ήδη περισσότεροι από 26.400 δικαιούχοι (17.436 για τη Βόρεια Εύβοια και 9.002 για τη Σάμο) έχουν προσθέσει το Pass στο ψηφιακό πορτοφόλι τους, ενώ μέσω των καρτών που έχουν διατεθεί έχουν διοχετευθεί περισσότερα από 4,3 εκατ. ευρώ στις τοπικές οικονομίες», δήλωσε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Να θυμίσουμε πως κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο. Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το voucher μέχρι τις 31 Οκτωβρίου καλύπτοντας δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών.

Μετά την έγκριση και έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Διευκρινίζεται ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι μόνιμοι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το North Evia – Samos Pass δηλώνοντας ως προορισμό μόνο τη Σάμο και το αντίστροφο.

Επιπλέον, για την αποθήκευση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών. Και τέλος, σε περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ, και μέσω αυτής περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ