ΧΡΗΜΑ

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Νέα προθεσμία για την εξαργύρωση των επιταγών εκπαιδευτικών

Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Νέα προθεσμία για την εξαργύρωση των επιταγών εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν στο έπακρο την παροχή αυτή, καθώς ήδη, από τις 166.599 επιταγές που εκδόθηκαν, έχoυν εξαργυρωθεί ή αναμένεται να εξαργυρωθούν άμεσα σε ποσοστό άνω του 97% Pixabay

Έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου παρατείνεται η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών (voucher) των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Οι εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν στο έπακρο την παροχή αυτή, καθώς ήδη, από τις 166.599 επιταγές που εκδόθηκαν, οι 162.014 - ποσοστό άνω από το 97% - έχoυν εξαργυρωθεί ή αναμένεται να εξαργυρωθούν άμεσα, καθώς έχουν γίνει οι σχετικές παραγγελίες, σύμφωνα με κοινή ενημέρωση των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η επέκταση της προθεσμίας εξαργύρωσης της επιταγής αποφασίστηκε κατόπιν αιτημάτων των δικαιούχων, ήτοι:

α) εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού - Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, οι οποίοι απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, και

β) οικογενειών οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οποίες έχουν εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Υπενθυμίζεται πως για την επίτευξη του συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου «Ψηφιακή Μέριμνα», επενδύονται 140 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) μέσω συστήματος επιταγών (voucher).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα υπό υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία χρησιμοποιούν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης συντελείται με γοργούς ρυθμούς, με σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, την αύξηση της επαφής των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες στο σχολείο, και την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ