ΧΡΗΜΑ

Γιατί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα

Γιατί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα
Όπως επισημαίνει στο CNN Greece o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης με το προτεινόμενο ωράριο εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 15%. INTIME

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις, ενόψει και του χειμώνα που έρχεται, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προτείνει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Όπως επισημαίνει στο CNN Greece o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης με το προτεινόμενο ωράριο σύμφωνα με το οποίο τα εμπορικά καταστήματα θα κλείνουν στις 4 το απόγευμα τη Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο και στις 7 το βράδυ τις υπόλοιπες μέρες, εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης κατά 15%, «όπως προτείνει άλλωστε και ολόκληρη η Ευρώπη».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κατάσταση για τις επιχειρήσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης «τραγική» και εκφράζει την ανησυχία ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα εφόσον τον φετινό χειμώνα οι επιχειρήσεις ξεπεράσουν την περσινή κατανάλωση σε ενέργεια.

«Ελπίζουμε ότι τα μέλη μας θα ακολουθήσουν την πρόταση, η οποία εξάλλου είναι προς όφελος τους» συμπληρώνει ο κ. Φιλιππίδης εξηγώντας ότι με το ωράριο το οποίο προτείνεται να τεθεί σε ισχύ από τις 10 Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις «γλιτώνουν» 6 ώρες κατά τις οποίες θα «έκαιγαν» ρεύμα, με δεδομένο ότι ότι τον χειμώνα νυχτώνει νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή άλλωστε που οι συγκεκριμένες ώρες, όπως σημειώνει, είναι αχρείαστες καθώς ήδη παρατηρείται μείωση της κατανάλωσης στα εμπορικά καταστήματα.

Αναμένεται πλέον να φανεί πόσες εμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το νέο προτεινόμενο ωράριο καθώς επίσης και τι θα κάνουν από την πλευρά τους οι μεγάλες αλυσίδες της πόλης.

Αναλυτικά το ωράριο που προτείνει από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:

ΔΕΥΤΕΡΑ: 10:00 έως 16:00

ΤΡΙΤΗ: 10:00 έως 19:00

ΤΕΤΑΡΤΗ: 10:00 έως 16:00

ΠΕΜΠΤΗ: 10:00 έως 19:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00 έως 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00 έως 16:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ