ΧΡΗΜΑ

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών: Βρείτε τον οικονομικότερο προμηθευτή φυσικού αερίου

Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών: Βρείτε τον οικονομικότερο προμηθευτή φυσικού αερίου
Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά Eurokinissi/ Φωτογραφία αρχείου

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου φυσικού αερίου προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή φυσικού αερίου για οικιακή χρήση.

Σημειώνεται πως το Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών, αποτελεί διαδικτυακή εφαρμογή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία σχεδιάστηκε, ώστε να αποτυπώνει και να συγκρίνει με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο, βάσει των αρχών της διαφάνειας, της προσβασιμότητας στις πληροφορίες και της ανεξαρτησίας στην ενημέρωση, το συνολικό κόστος του ανταγωνιστικού σκέλους των προσφερόμενων τιμολογίων, καθώς και να υπολογίζει και το κόστος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που συναρτώνται με την κατανάλωση ενέργειας.

Πεδίο εφαρμογής του εργαλείου σύγκρισης τιμών είναι τα τιμολόγια Μικρών Πελατών Χαμηλής Τάσης ηλεκτρικής ενέργειας και τα οικιακά και εμπορικά τιμολόγια Τελικών Πελατών φυσικού αερίου, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 3 των αντίστοιχων Κωδίκων Προμήθειας.

Παράλληλα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δίνοντας έμφαση στην εξυπηρέτηση και προστασία των καταναλωτών χαμηλού εισοδήματος, ενσωμάτωσε στο εργαλείο και τις εκπτώσεις των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), ενώ στο πλαίσιο της γενικότερης ενδυνάμωσης του καταναλωτή στην προσφερόμενη πληροφορία συμπεριέλαβε και το κόστος των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που αποτελούν μέρος του συνολικού κόστους ενέργειας.

Δείτε εδώ το «Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η διαδικασία «βήμα - βήμα»

Επιλογή «Αναζήτηση»

  • Βήμα 1 από 4

Στο βήμα αυτό επιλέγετε τον τύπο της εγκατάστασης σας του Φυσικού Αερίου: Σας αφορά αναζήτηση για Αυτόνομη Οικιακή, Κεντρική ή Επαγγελματική τροφοδοσία Φυσικού Αερίου;

  • Βήμα 2 από 4

Στο βήμα αυτό επιλέγετε την κατηγορία χρήσης: Θέρμανση, μαγειρική, ζεστό νερό, όλες οι χρήσεις.

  • Βήμα 3 από 4

Στο βήμα αυτό επιλέγετε την περιοχή στην οποία κατανέμεται η κατοικία σας, καθώς και αν επιθυμείτε να συνδυάσετε την αναζήτηση σας με κάποιο προϊόν Ηλεκτρικής Ενέργειας.

  • Βήμα 4 από 4

Αποτελέσματα.
Μπορείτε δείτε την λίστα των ενεργών προμηθευτών Φυσικού Αερίου.
Επιλέξτε τον Προμηθευτή που σας ενδιαφέρει και δείτε αν προσφέρει τιμολόγια με τα χαρακτηριστικά που επιλέξατε.

Επιλογή «Σύγκριση»


Βήμα 1 από 5

Στο βήμα αυτό επιλέγετε τον τύπο της εγκατάστασής σας για Φυσικό Αέριο: Αυτόνομη Οικιακή, Κεντρική ή Επαγγελματική τροφοδοσία Φυσικού Αερίου;

Βήμα 2 από 5

Στο βήμα αυτό καταχωρείτε τα δεδομένα χρήσης με τα οποία θέλετε να κάνετε την ανάλογη σύγκριση και να βρείτε ποιος είναι ο οικονομικότερος προμηθευτής για τα δικά σας δεδομένα.

Βήμα 3 από 5

Στο βήμα αυτό επιλέγετε τα επιπλέον χαρακτηριστικά των προϊόντων που θέλετε να δείτε, όπως εκπτώσεις συνέπειας, μεταξύ άλλων.

Βήμα 4 από 5

Στο βήμα αυτό επιλέγετε το δίκτυο διανομής που εξυπηρετεί το ακίνητό σας.

Βήμα 5 από 5

Στο τελευταίο βήμα επιλέγετε αν θα δείτε να δείτε μόνο το οικονομικότερο τιμολόγιο κάθε Προμηθευτή με βάση τις επιλογές σας ή όλα τα τιμολόγια των Προμηθευτών που πληρούν τις επιλογές σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ