Εξοικονομώ - Ανακαινίζω: Σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα
Ανανεώθηκε:
Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα, Τετάρτη το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Ανακαινίζω, που αφορά κυρίως κλειστά ακίνητα.
Αυτό έκανε γνωστό την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της 23ης Prodexpo, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για τη στέγαση των νέων ανθρώπων και θα προβλέπει επιδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κατοικιών.
Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως τα τελευταία τρία χρόνια η αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος έχουν πάρει μπροστά, με τη βοήθεια και των μέτρων της κυβέρνησης, όμως η ανάκαμψη δεν έχει καλύψει ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κρίση, συμπλήρωσε.
«Υπάρχει η ανάγκη η νέα γενιά να μισθώσει κατοικίες σε λογικές τιμές συγκριτικά με τα εισοδήματά της. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική σχετικά με την προσιτή κατοικία», εξήγησε ο κ. Σκέρτσος, αναδεικνύοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κλειστών και παλαιών κατοικιών.
«Περίπου το 85% των ακινήτων στη χώρα είναι άνω των 20 ετών. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα κλειστών και παλαιών κατοικιών και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες, ώστε να τα ανοίξουν», τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω»
«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Παράταση μέχρι το 2023 – Τα νέα δεδομένα
Τραμπ: «Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα των εκλογών» – Προαναγγέλλει βουτιά στις τιμές του πετρελαίου
18:05
Άλλαξε η μέρα και ώρα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ρεν για το Europa League
17:57
Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν ότι βρέθηκαν εμφανίσεις άλλων ομάδων στο σπίτι της Βάσως Τσαρούχα
17:46
Εκλογές στο Ισραήλ: Τον τάφο του γιου του επισκέφθηκε ο Άιζενκοτ πριν ψηφίσει
17:38