ΧΡΗΜΑ

Τουρισμός για Όλους: Voucher για χειμερινές διακοπές - Οι προϋποθέσεις και τα ποσά

Τουρισμός για Όλους: Voucher για χειμερινές διακοπές - Οι προϋποθέσεις και τα ποσά
Άποψη του ορεινού Νεστορίου Eurokinissi

Μια νέα κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τέλη Νοεμβρίου για νέα voucher αξίας 150 ευρώ με στόχο να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση αντιστοιχούν σε πάνω από 100.000 δικαιούχους και θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Vouchers.gov όπου θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Όπως διευκρινίστηκε, τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη

Στον τουρισμό που συνεχίζει να αυξάνεται στη χώρα μας παρόλο που πλησιάζουμε τα Χριστούγεννα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Αντέννα.

Όπως είπε ο Υπουργός, τον Σεπτέμβριο η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη ήταν 11% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη του 2019, και οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια ξεπέρασαν κατά 14% την προ πανδημίας περίοδο. Εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί και τον Οκτώβριο με το αεροδρόμιο του Ακτίου- το οποίο εξυπηρετεί περιοχές που αποτελούν εναλλακτικούς προορισμούς- να καταγράφει αύξηση πάνω από 76% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ σήμερα- μέσα Νοεμβρίου- βλέπουμε τουρίστες να συνεχίζουν να επισκέπτονται τη χώρα.

«Καταλαβαίνουμε ότι πλέον συζητάτε για το χριστουγεννιάτικο καλάθι, αλλά εμείς έχουμε ακόμα τουρίστες στην Πλατεία Συντάγματος. Ο τουρισμός συνεχίζει να φέρνει έσοδα και να στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ