ΧΡΗΜΑ

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Τα νέα προϊόντα που «μπήκαν» στις λίστες

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Τα νέα προϊόντα που «μπήκαν» στις λίστες
Προϊόντα βρώμης και γλυκαντικές ουσίες μπήκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» από σήμερα στις ανανεωμένες λίστες που δημοσιοποίησαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. ΙΝΤΙΜΕ

Με προϊόντα βρώμης και γλυκαντικές ουσίες εμπλουτίστηκαν σήμερα οι λίστες των 16 επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο μπαίνει στην πέμπτη εβδομάδα εφαρμογής του.

Πρόκειται για τις δύο νέες κατηγορίες που προστέθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης για τους καταναλωτές με διαβήτη που έχουν ειδικές διατροφικές ανάγκες.

Παράλληλα τα σούπερ μάρκετ έχουν εντάξει από σήμερα, δύο προϊόντα της κατηγορίας των «κατεψυγμένων λαχανικών» που περιλαμβάνει συνολικά, μπάμιες, φασολάκια και αρακά ενώ έχει διαγραφεί η κατηγορία «τσάι ή χαμομήλι» και έχουν συγχωνευτεί οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν».

«Από τα 816 προϊόντα με τη χαμηλότερη τιμή ανά κατηγορία, ανά αλυσίδα, τα 43 αυξήθηκαν οριακά, τα 192 μειώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν στην ίδια τιμή» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με βάση την πρώτη ανάλυση των στοιχειών.

Κι ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν δημοσιοποιήσει τα προϊόντα για το «καλάθι του νοικοκυριού» έως τις 6 Δεκεμβρίου, την ίδια στιγμή βρίσκονται και εν αναμονή των ανακοινώσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το εορταστικό «καλάθι» που θα ισχύσει από τις 15 Δεκεμβρίου. Στο εορταστικό καλάθι αναμένεται να μπουν προϊόντα που καταναλώνονται την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπως διάφορα είδη κρέατος, καθώς και χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Aναλυτικά τα καλάθια των σούπερ μάρκετ έως τις 6/12 τα βρίσκει ο καταναλωτής στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπου «μεταβαίνει» στην αλυσίδα που επιθυμεί.

Το καλάθι της ΑΒ Βασιλόπουλος

Το καλάθι της Bazaar

Το καλάθι της Γαλαξίας

Το καλάθι της efood

Το καλάθι της Efresh.gr

Το καλάθι της Discount Market

Το καλάθι της Κρητικός

Το καλάθι της Lidl

Το καλάθι της Μασούτης

Το καλάθι της Market In

Το καλάθι της My Market

Το καλάθι της Πιτσιάς

Το καλάθι της Σκλαβενίτης

Το καλάθι της ΣΥΝΚΑ

Το καλάθι της Wolt

Το καλάθι της Χαλκιαδάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ