ΧΡΗΜΑ

Fuel, Edu, Power: Τα τρία «pass» που κυριάρχησαν στις αναζητήσεις της Google

Fuel, Edu, Power: Τα τρία «pass» που κυριάρχησαν στις αναζητήσεις της Google
Σύμφωνα με την Google, τις τρεις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης λίστας κάλυψαν το Fuel Pass 2, η πλατφόρμα Edupass και το Power Pass Fuel + Power Pass

Τρία «pass» βρέθηκαν μεταξύ των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων το 2022 στην Google και μάλιστα κυριάρχησαν στις τρεις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης.

Σύμφωνα με την Google, τις τρεις πρώτες θέσεις της συγκεκριμένης λίστας κάλυψαν το Fuel Pass 2 για την επιδότηση στα καύσιμα, η πλατφόρμα Edupass λόγω κορονοϊού και το Power Pass για την επιδότηση στην ενέργεια.

Πιο αναλυτικά, το Fuel Pass (I και ΙΙ) ήταν ένα μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης που δόθηκε εντός του 2022 και δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεχιστεί, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία μια νέα βοήθεια.

Δικαιούχοι ήταν το σύνολο των φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που ήταν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, με σκοπό τη συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Η πλατφόρμα edupass δημιουργήθηκε για τη διευκόλυνση του ελέγχου της εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 για τη φυσική παρουσία στις εκπαιδευτικές δομές.

Στην πλατφόρμα edupass γίνεται η δήλωση παρουσίας και συμμετοχής στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία σε Δημόσιες δομές με βάση:

  • το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
  • νόσησης ή
  • αρνητικού rapid test ή
  • αρνητικού PCR test ή
  • self-test.

Για το τρέχον σχολικό έτος, τα μέτρα προστασίας που ισχύουν δεν προβλέπουν τη δήλωση αποτελεσμάτων διαγνωστικών ελέγχων COVID-19 και η λειτουργία της πλατφόρμας έχει ανασταλεί, ωστόσο οι Διευθυντές των σχολείων μέσα από τις Θυρίδες των δημόσιων σχολικών μονάδων έχουν την δυνατότητα έκδοσης κατάστασης με τις δηλώσεις παρουσίας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ενώ, το Power Pass, δηλαδή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών, χρηματοδοτήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αφορά στους λογαριασμούς με ρήτρα αναπροσαρμογήςπου εκδόθηκαν έως τον Ιούνιο του 2022.

Η «πρώτη» δόση πιστώθηκε στους δικαιούχους μέσα στο καλοκαίρι του 2022 και η «δεύτερη» κατατέθηκε τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως η ρήτρα προσαρμογής έχει παγώσει και πλέον η οικονομική ενίσχυση δεν γίνετια με την μορφή «επιταγής» αλλά με κλιμακωτή επιδότηση επί της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στον λογαριασμό.

Οι Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις:

  1. Fuel Pass 2
  2. Edupass
  3. Power Pass
  4. Ουκρανία
  5. Σασμός
  6. Πιστοποιητικό νόσησης
  7. Προσωπικός γιατρός
  8. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  9. myAADE
  10. Επιδότηση ρεύματος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ