ΧΡΗΜΑ

ΑΑΔΕ: Τρεις προθεσμίες έως 31/12 - Αύριο Πέμπτη εκπνεέει η πρώτη

ΑΑΔΕ: Τρεις προθεσμίες έως 31/12 - Αύριο Πέμπτη εκπνεέει η πρώτη
Η κατάθεση αιτήσεων πρέπει να γίνει άμεσα για όσους θέλουν να προλάβουν τις προθεσμίες Pixabay

Τρεις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκπνέουν από αύριο Πέμπτη 15/12 έως και το τέλος του μήνα. 

Αυτές αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων που παράγουν σύκα στην Βόρεια Εύβοια, την επιχορήση κόστους διανομής εντύπων & δημοσιογραφικού χαρτιού για το 3ο τρίμηνο του 2022 και τις επιστρεπτές προκαταβολές.

Οι δικαιούχοι καλούνται να καταθέσουν εγκαίρως τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, μέσα από την ηλεκτροντική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (κλικ εδώ).

Οι τρέχουσες προθεσμίες

  • Υποβολή αίτησης για την ενίσχυση επιχειρήσεων σύκων Β. Εύβοιας έως 15.12.2022 (κλικ εδώ)
  • Υποβολή αιτήσεων 3ου τριμήνου 2022 για επιχορήγηση κόστους διανομής εντύπων & δημοσιογραφικού χαρτιού έως 16.12.2022 (κλικ εδώ)
  • Υποβολή δικαιολογητικών επιστρεπτέων προκαταβολών έως 30.12.2022 (κλικ εδώ)

Υπενθυμίζεται πως έως 13/12, χθες Τρίτη, μπορούσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους οι δικαιούχοι για την επιδότηση λόγω παγετού.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σημειώνεται πως η δράση «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία – ΕΠΑνΕΚ, με πόρους της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 900 εκατ. ευρώ και με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), καθώς και από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Η ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Δικαιούχος, που χορηγεί την ενίσχυση είναι η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του Υπουργείου Οικονομικών η οποία με την υποστήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), θα μεριμνήσει για την μεταβίβαση των απαιτούμενων πόρων στους άμεσα ωφελούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ