ΧΡΗΜΑ

Στεγαστικά δάνεια: Κοινός τόπος ΥΠΟΙΚ-τραπεζών για την επιδότηση των δόσεων

Στεγαστικά δάνεια: Κοινός τόπος ΥΠΟΙΚ-τραπεζών για την επιδότηση των δόσεων
Το εν λόγω σχέδιο έχει λάβει και την έγκριση του επόπτη (SSM) η οποία και ήταν απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. ΙΝΤΙΜΕ

Ένα βήμα πιο κοντά προς την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη στήριξη των δανειοληπτών βρίσκονται τράπεζες και Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σημαντική ήταν η πρόοδος που σημειώθηκε στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης που είχαν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ ζήτημα χρόνου είναι να υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Αναλυτικά, κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των τραπεζών παρουσίασαν το σχέδιο για επιδότηση της μισής επιβάρυνσης της δόσης στεγαστικών δανείων με την περίμετρο να καλύπτει έως 30.000 δανειολήπτες.

Το εν λόγω σχέδιο έχει λάβει και την έγκριση του επόπτη (SSM) η οποία και ήταν απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σημειώνεται πως η στήριξη των δανειοληπτών δεν θα γίνε άνευ όρων αλλά οι εν λόγω ρυθμίσεις θα παρακολουθούνται στενά καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.

Αντίστοιχα, στο μέτωπο των προμηθειών αλλά και των επιτοκίων καταθέσεων δεν προβλέπεται να υπάρξει ενιαία ρύθμιση, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί εναρμονισμένη πρακτική, προκαλώντας και την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αντίθετα, έγινε σαφές πως θα υπάρξουν κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με την κάθε τράπεζα να υιοθετεί τη δική της πολιτική και να αναλαμβάνει άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ