ΧΡΗΜΑ

Επιδόματα και δώρα Δεκεμβρίου: Οι προθεσμίες για αιτήσεις και πληρωμές

Επιδόματα και δώρα Δεκεμβρίου: Οι προθεσμίες για αιτήσεις και πληρωμές
Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε Pixabay

Μήνας πληρωμών για μισθούς και συντάξεις θεωρείται ο Δεκέμβριος, καθώς μέχρι και λίγο πριν από τις γιορτές καταβάλλονται τα περισσότερα επιδόματα καθώς και το δώρο Χριστουγέννων.

  • Στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ σε 1.194.806 χαμηλοσυνταξιούχους
  • Στις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η επιταγή ακριβείας των 250 ευρώ για ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία, η μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού και το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • Στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τακτική καταβολή όλων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ αντί να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου.
  • Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου οι μη επιδοτούμενοι, μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στην ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, υπολογίζονται σε περίπου 100.000.
  • Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης.
  • Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα το δώρο Χριστουγέννων.
  • Στις 21 με 23 Δεκεμβρίου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2023
  • Από τα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη.
  • Από τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9 θα καταβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.
  • Από τα πρώην ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ) και Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8 θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

Επίδομα 600 ευρώ σε ένστολους

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επιπλέον, στους δικαιούχους του επιδόματος συμπεριλαμβάνονται και οι μαθητές των παραγωγικών Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2022

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογίσετε το ποσό που θα λάβετε

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα το δώρο Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών.

Δείτε εδώ τηνonline εφαρμογήπου έχει δημιουργήσει το ΚΕΠΕΑ για να υπολογίσετε μόνοι σας το δώρο που θα λάβετε:https://www.kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php

Δείτε (κλικ εδώ) πώς πιο αναλυτικά υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων για μισθωτούς και ειδικότερες κατηγορίες, όπως ωρομίσθιους, στους εργαζόμενους με μερική απασχόλησησ και στους εργαζόμενους με διαλείπουσα εργασία (εκ περιτροπής απασχόληση).

Επίδομα ακρίβειας 250 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για το επίδομα ακρίβειας 250 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους.

Αφορά, όπως τονίζεται, σε άτομα που έχουν συμπληρώσει 12 έως 24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την οικογενειακή τους κατάσταση, καθώς υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια ενώ παράλληλα θα πρέπει να συμπληρώσουν και το iban τους.

Οι δυνητικά δικαιούχοι θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous και να καταχωρίζουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Η ΔΥΠΑ θα ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων και η καταβολή των 250 ευρώ θα γίνεται αυτόματα, εντός 3 εργάσιμων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ