ΧΡΗΜΑ

To «χρηματιστήριο» του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν

To «χρηματιστήριο» του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν
Το κόστος του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης για τις μέρες των Χριστουγέννων. Pixabay

Εστιατόρια, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης και μεγάλες πίστες έχουν την «τιμητική» τους τις μέρες των γιορτών με αποκορύφωμα την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων όπως και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως φαίνεται από τις κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει, αρκετοί παρά τη δύσκολη συγκυρία, την ακρίβεια και τις πληθωριστικές πιέσεις εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν την προσωπική τους ...οικονομική υπέρβαση για τις ημέρες των γιορτών. Είναι ενδεικτικό ότι αν κάποιος επιχειρήσει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα να κλείσει τραπέζι σε μεγάλη πίστα της Αθήνας που εμφανίζονται δημοφιλείς καλλιτέχνες είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει διαθέσιμο, όχι μόνο για τις προσεχείς ημέρες αλλά έως και τις 6 Ιανουαρίου.

Ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουν διαμορφώσει ειδικά μενού και εορταστικό πρόγραμμα για τους επισκέπτες τους. Οι τιμές είναι κατ΄ατομο και περιλαμβάνουν συγκεκριμένα πιάτα και εορταστικά γλυκά καθώς και κρασί ή σαμπάνια. Άλλα ξενοδοχεία επιλέγουν να δημιουργήσουν εορταστικό μπουφέ καθορίζοντας συγκεκριμένη τιμή για τους επισκέπτες. Σε αρκετές περιπτώσεις το γεύμα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική στο κλίμα των ημερών.

Οι επιλογές για όσους επιλέξουν να απολαύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο εστιατόριο κάποιου ξενοδοχείου είναι πολλές. Το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με το ξενοδοχείο, το μενού, την κατανάλωση αλκοόλ καθως και το εάν υπάρχει ζωντανή μουσική. Έτσι μπορεί κανείς να βρει για την παραμονή των Χριστουγέννων από 50 ευρώ το άτομο σε εορταστικό μπουφέ, έως και σχεδόν 300 ευρώ το άτομο για δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο με ζωντανή μουσική.

Πέραν των ξενοδοχείων αντίστοιχα μενού για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων έχουν διαμορφώσει και γνωστά εστιατόρια της πρωτεύουσας. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η κράτηση.

Ρεβεγιόν σε νυχτερινό κέντρο

Πολλές επιλογές έχουν αντίστοιχα και εκείνοι που επιλέγουν να περάσουν τις μέρες των γιορτών σε κάποιο κέντρο διασκέδασης ή μεγάλη πίστα όπου εμφανίζονται δημοφιλείς καλλιτέχνες. Και εδώ το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με το μαγαζί και το «όνομα» που εμφανίζεται αλλά και από τη θέση που βρίσκεται το τραπέζι.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς οι τιμές για τις ημέρες των γιορτών ωστόσο είναι αυξημένες σε σχέση με εκείνες που ισχύουν τις υπόλοιπες μέρες. Έτσι για ένα τραπέζι την παραμονή των Χριστουγέννων για ένα τραπέζι των 4 ή 6 ατόμων με ποτό ξεκινούν από περίπου 50 ευρώ το άτομο και φτάνουν έως και 250 ευρώ το άτομο, εξαιρουμένων πάντως των μπροστινών τραπεζιών κοντά στην πίστα, όπου οι τιμές ανεβαίνουν περαιτέρω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ