ΧΡΗΜΑ

ΕΦΚΑ: Δωρόσημο σε εργατοτεχνίτες

ΕΦΚΑ: Δωρόσημο σε εργατοτεχνίτες
Τα χρήματά τους θα λάβουν πριν από τις γιορτές εφόσον έχουν ακολουθήσει τα απαραίτητα βήματα EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ (ΑΡΧΕΙΟ)

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα συνολικά 66.193 εργατοτεχνίτες οικοδόμοι θα λάβουν ποσό 26.486.838,87 ευρώ, για το Αδειοδωρόσημο τους, εφόσον έχουν εκτελέσει τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η καταβολή θα γίνει σε όσους έχουν ενημερώσει το Ατομικό του Μητρώο με τον IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Πώς θα γίνει η πληρωμή

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 αποκλειστικά μέσω τραπεζικής κατάθεσης, με πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των ασφαλισμένων.

Όσοι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι δεν έχουν δηλώσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού μπορούν να τα δηλώσουν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου,

Πιο αναλυτικά, κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 40 του Νόμου 3863/2010 η καταβολή παροχών σε είδος και χρήμα των ασφαλισμένων γίνεται με την διαδικασία πίστωσης ατομικών τραπεζικών λογαριασμών. Οι ίδιοι τραπεζικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται και για την καταβολή Αδειοδωροσήμου (Εγκ. τ. ΙΚΑΕΤΑΜ 11/2011).

Όλες οι Τοπικές Διευθύνσεις e-ΕΦΚΑ, με ευθύνη των Διευθυντών, πρέπει να ενημερώνουν, με κάθε πρόσφορο μέσο, τους ενδιαφερόμενους εργατοτεχνίτες οικοδόμους (π.χ. μέσω των τοπικών συλλόγων – Σωματείων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ