ΧΡΗΜΑ

ΣΕΕΠΕ: Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

ΣΕΕΠΕ: Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη
Δωρεάν 38.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια 33 οικογενειών σε δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης INTIME

Δωρεάν 38.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στα σπίτια 33 οικογενειών σε δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης προσφέρουν οι Εταιρίες-Μέλη του Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Η Αγκαλιά».

Η ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που θα διατεθεί σε κάθε σπίτι, στοχεύει στην κάλυψη των ετήσιων αναγκών θέρμανσης κάθε οικογένειας, με γνώμονα τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί στην κοινωνία η ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την ενέργεια που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, κ. Γιάννης Αληγιζάκης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός δύσκολου χειμώνα για ολόκληρο τον πλανήτη, με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης να επηρεάζουν κάθε νοικοκυριό. Για κάποιες οικογένειες, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη. Στόχος μας είναι να τις βοηθήσουμε να σταθούν όρθιες, να συμβάλλουμε, ώστε κάθε παιδί να έχει αυτό που του αξίζει και δικαιούται: να ζει με αξιοπρέπεια, σε ένα ζεστό σπίτι. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα ο ΣΕΕΠΕ αποδεικνύει στην πράξη πως στέκεται σταθερά δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Στο «ταμείο» οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Τουλάχιστον 190 εκατ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθούν σήμερα, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, από τα κρατικά ταμεία για να πληρωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, αν και παράταση πήρε η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων

Μάλιστα, όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μέχρι το βράδυ, θα έχουν πιστωθεί τουλάχιστον 190 εκατ. ευρώ, από τα 300 εκατ. ευρώ της συνολικής επιδότησης. Μοναδική προϋπόθεση, τόνισε, είναι να έχει δηλωθεί σωστά το IBAN των δικαιούχων στην αντίστοιχη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τις σχετικές διευκρινίσεις, προκαταβολή του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης προβλέπεται μόνο για όσους πήραν και πέρσι το επίδομα, καθώς θεωρητικά οι νέοι δικαιούχοι που προστέθηκαν φέτος έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερα εισοδήματα από τους περσινούς.

Παράταση των αιτήσεων

Τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου, θα έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να το πράξουν μέχρι την προθεσμία που έχει δοθεί αρχικά, δηλαδή την 9η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Σημειώνεται ότι ενώ δυνητικά οι δικαιούχοι ήταν 1,3 εκατ. τελικά υπέβαλαν αίτηση 1,146 εκατ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ