ΧΡΗΜΑ

ΕΦΚΑ - Ασφαλιστική κατηγορία: Άνοιξε η πλατφόρμα για αυτοαπασχολούμενους και αγρότες

ΕΦΚΑ - Ασφαλιστική κατηγορία: Άνοιξε η πλατφόρμα για αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ (ΑΡΧΕΙΟ)

Ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2023, μέσα από την ιδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (κλικ εδώ), η οποία τέθηκε σε λειτουργία από τον e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης - δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η/1/2023 και γίνεται μέσα από τον ιστότοπο του e- ΕΦΚΑ, ακολουθώντας τα βήματα: Ενότητα Ασφαλισμένοι -> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση - δήλωση επιλογής/μεταβολής θα παραμείνουν, για το έτος 2023, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ