ΧΡΗΜΑ

Καλάθι νοικοκυριού: «Στην ίδια τιμή το 92% των προϊόντων»

Καλάθι νοικοκυριού: «Στην ίδια τιμή το 92% των προϊόντων»
Τι δείχνουν τα στοιχεία για το «καλάθι του νοικοκυριού», στην 9η εβδομάδα εφαρμογής του,σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης,

Στοιχεία για τη διακύμανση των τιμών στα προϊόντα που «γέμισαν» το «καλάθι του νοικοκυριού» το οποίο μπαίνει σήμερα στην 9η εβδομάδα εφαρμογής του έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Γεωργιάδης σημειώνει πως «από τα 850 προϊόντα μόνο τα 21 (2%) ανέβηκαν, τα 47 (6%) είχαν μείωση και τα υπόλοιπα 782 (92%) παρέμειναν στην ίδια τιμή».

«Προχωρούμε σταθερά στη μάχη κατά του πληθωρισμού και υπέρ των καταναλωτών» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Συνολικά με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σήμερα, Τετάρτη, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο 98% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές.

Υπενθυμίζεται ότι έως την επόμενη Τετάρτη 4 Ιανουάριου εφαρμόζεται το «χριστουγεννιάτικο καλάθι» δηλαδή η διευρυμένη λίστα προϊόντων, καθώς στις κατηγορίες έχουν προστεθεί λόγω των γιορτών: η γαλοπούλα, το μοσχάρι, η βασιλόπιτα ή το τσουρέκι και η σοκολάτα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα το «καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχίσει να εφαρμόζεται στην «κανονική» μορφή του αν και ο κ. Γεωργιάδης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, το μοσχάρι να παραμείνει στην κατηγορία του κρέατος, μαζί με το κοτόπουλο και το χοιρινό που ήδη υπάρχουν.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν στο CNN Greece πως η απόφαση σχετικά με όποια αλλαγή θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

40 αλυσίδες στο «καλάθι του Άη Βασίλη»

Όσον αφορά στο «Καλάθι του Άη Βασίλη» για τις αγορές παιχνιδιών κατά τη διάρκεια των γιορτών, από σήμερα μετέχουν 40 αλυσίδες με συνολικά 1.991 παιχνίδια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι τιμές στα παιχνίδια που προσφέρονται με έκπτωση παραμένουν αμετάβλητες.

Σημειώνεται ότι το «καλάθι του Άη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών θα συνεχίσει να εφαρμόζεται έως και τις 11 Ιανουαρίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ