ΧΡΗΜΑ

Χατζηδάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού - Διατήρηση της ανταγωνιστικότητας

Χατζηδάκης: Αύξηση του κατώτατου μισθού - Διατήρηση της ανταγωνιστικότητας
«Η αύξηση θα είναι δίκαια, θα είναι σημαντική, αλλά δεν θα είναι μια αύξηση η οποία θα προξενήσει προβλήματα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων» ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ/ INTIME

Τον Ιανουάριο ξεκινάει η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού με διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, τα Ινστιτούτα τους, την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΚΕΠΕ σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως εξήγησε, στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο υπουργός Εργασίας θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Προφανώς λαμβάνουμε υπόψη τη συγκυρία που υπάρχει, την πίεση που υπάρχει σε εργαζόμενους και νοικοκυριά και θα καταλήξουμε νομίζω σε αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα λαμβάνει υπόψη όμως και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Διότι αν το παραγνωρίσουμε αυτό θα πάμε να κάνουμε καλό στους εργαζόμενους και τελικά θα κάνουμε ζημιά, διότι οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές και ανταγωνιστικές» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και ενώ δεν έκανε λόγο για συγκεκριμένα νούμερα, σημείωσε πως καλό είναι να μην υπάρχουν προσδοκίες τέτοιες οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες της οικονομίας.

«Η αύξηση θα είναι δίκαια, θα είναι σημαντική, αλλά δεν θα είναι μια αύξηση η οποία θα προξενήσει προβλήματα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στην αγορά και τελικά και στους ίδιους τους εργαζόμενους» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ