ΧΡΗΜΑ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου οι αποζημιώσεις των εργαζομένων

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου οι αποζημιώσεις των εργαζομένων
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου αναμένεται, να ολοκληρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά INTIME

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου αναμένεται, να ολοκληρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και με την υπογραφή των απολύσεων και οι εργαζόμενοι, θα λάβουν αυθημερόν το ποσό που αντιστοιχεί στην αποζημίωση απόλυσης.

Το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των διαφορών μισθοδοσίας (35%) στους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ, θα καταβληθεί εντός 10 ημερών από την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν κατά τη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την Δευτέρα 9/1.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των επαφών του ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναδείχθηκε η κοινή συστηματική προσπάθεια, η οποία είχε ως αποτελέσματα να επιτευχθούν οι στόχοι και οι δεσμεύσεις, που τέθηκαν από την πρώτη μέρα, από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η καταβολή του ποσού των 123 εκατ. ευρώ της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου στην Ειδική Διαχείριση της ΕΝΑΕ Α.Ε., προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πιστωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι.

Μέχρι στιγμής, έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της Ειδικής Διαχείρισης το ποσό των 38 εκατ. ευρώ και αναμένεται, έως το τέλος της εβδομάδας, να καταβληθεί και το εναπομείναν ποσό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «το υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει έμπρακτα ότι πράττει το βέλτιστο δυνατόν για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων – και αυτό αναγνωρίζεται από τους εργαζομένους –, ώστε τα μεγαλύτερα Ναυπηγεία της χώρας να επανεκκινήσουν την παραγωγική λειτουργία τους και να συμβάλουν σημαντικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ