ΧΡΗΜΑ

ΔΕΗ: Μείωση έως και 65% στα τιμολόγια ρεύματος για το Φεβρουάριο

ΔΕΗ: Μείωση έως και 65% στα τιμολόγια ρεύματος για το Φεβρουάριο
Οι τιμές αυτές δεν θα είναι οι τελικές για τους καταναλωτές, καθώς έπεται και η κρατική επιδότηση που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ / EUROKINISSI

Κατακόρυφη πτώση, που φτάνει ακόμη και το 65% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφουν τα τιμολόγια του ρεύματος για το Φεβρουάριο που ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Αντικατοπτρίζοντας τη μεγάλη τιμή στην πτώση των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος αλλά και την αντίστοιχη «βουτιά» των τιμών του φυσικού αερίου τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΔΕΗ διαμορφώνονται χαμηλότερα και από τα 20 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Αναλυτικά οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ είναι:

  • 19,9 σεντς ανά κιλοβατώρα, για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες του μήνα έναντι 48,9 σεντς τον Ιανουάριο
  • 21,1 σεντς ανά κιλοβατώρα, για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 50,1)
  • 15,8 σεντς για το νυχτερινό ρεύμα έναντι 44,8 τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι οι τιμές αυτές δεν θα είναι οι τελικές για τους καταναλωτές, καθώς έπεται και η κρατική επιδότηση που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επιπλέον, εντός της ημέρας αναμένεται και η ανακοίνωση των τιμολογίων από τους λοιπούς προμηθευτές ρεύματος τα οποία επίσης εκτιμάται πως θα είναι αντίστοιχα μειωμένα σε σχέση με τον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ