ΧΡΗΜΑ

«Πάω Μπροστά»: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τις ενστάσεις

«Πάω Μπροστά»: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τις ενστάσεις
Επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα για ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες Pixabay

Προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 25/1 έχουν να υποβάλουν ένσταση οι ενδιαφερόμενοι για τα δύο Προσωρινά Μητρώα Παρόχων για το πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που αφορά συνολικά 150.000 εργαζόμενους.

Πιο αναλυτικά, τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί και οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι που έχουν απορριφθεί, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ηλεκτρονικά (κλικ εδώ) για τους λόγους απόρριψής τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, μέσω της πλατφόρμας voucher.gov.gr.

Αιτιολογημένες ενστάσεις, με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα, μπορούν να υποβληθούν έως και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 23:59, αποκλειστικά ηλεκτρονικά με ένα κλικ εδώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, η ΔΥΠΑ θα αναρτήσει τα οριστικά μητρώα και θα καλέσει τους παρόχους να καταθέσουν προτεινόμενα προγράμματα κατάρτισης.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις συμμετοχής αξιολογήθηκαν από επιτροπές, ώστε οι πάροχοι να πληρούν τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι δημόσιες προσκλήσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας.

Πάω Μπροστά

Πρόκειται για το πρόγραμμα κατάρτισης των ΚΕΔιΒιΜ των ΑΕΙ και των αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ: «Προγράμματα Αναβάθμισης Δεξιοτήτων και Επανακατάρτισης Εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις Ψηφιακές και Πράσινες Δεξιότητες», της Δράσης 16913: «Νέα Στρατηγική για τη Δια Βίου Μάθηση & το Εθνικό Σύστημα Αναβάθμισης Δεξιοτήτων, Sub2: Οριζόντια Προγράμματα Αναβάθμισης Δεξιοτήτων για Στοχευμένες Πληθυσμιακές Ομάδες (Horizontal Upskilling/Reskilling Programs to Targeted Populations)».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης που υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), προσφέρεται επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ