ΧΡΗΜΑ

Καλάθι νοικοκυριού: Τι δείχνουν οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ

Καλάθι νοικοκυριού: Τι δείχνουν οι νέες λίστες των σούπερ μάρκετ
Από τα 833 προϊόντα του «καλαθιού», στα 65 η τιμή αυξήθηκε, στα 48 μειώθηκε και στα 720 παρέμεινε σταθερή. INTIME

Το «καλάθι του νοικοκυριού» μπήκε σήμερα στη 14η εβδομάδα εφαρμογής του με τα σούπερ μάρκετ να παρουσιάζουν τις νέες λίστες τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους των σούπερ μάρκετ, το 92% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές.

«Σε αξία συνόλου «Καλαθιού» η αξία έμεινε σταθερή. Εντός Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες νέες μειώσεις» σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα από το σύνολο 833 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

  • στα 48, ποσοστό 6%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 720, ποσοστό 86%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και σε 65, ποσοστό 8%, η τιμή αυξήθηκε.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι ανακοινώσεις σχετικά με το «καλάθι» που θα ισχύσει για την περίοδο της Σαρακοστής, στο οποίο θα προστεθούν προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση. Ανάμεσα σε αυτά αναμένεται να είναι τα θαλασσινά, ο ταραμάς, ενδεχομένως και ο συσκευασμένος χαλβάς. Μετά το «σαρακοστιανό» καλάθι – κι εφόσον το μέτρο παραταθεί και πέραν της 31ης Μαρτίου -θα ακολουθήσει και αντίστοιχο «πασχαλινό» με προϊόντα που γεμίζουν το τραπέζι των καταναλωτών για το Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ